Hari ni teringin nak makan mknn korea lg la.. Jom try resepi ni..
Korean egg roll
Bahan-bahan:
- telur
- daun bawang (dicincang)
- lobak (dicincang halus)
- cili banggala (warna merah/hijau/kuning) - dicincang halus gak
- garam
Cara pembuatan:
- Masukkan daun bawang, lobak ngan clili banggala ke dalam telur.
- masuk kan garam sikit. Pastu kacau2, sehingga dia sebati
- panaskan kuali yg x melekat tu (non stick). kalo xde, u ols boleh guna kuali leper. tp kena letak minyak sikit la. takut melekat lak...
- tuangkan telur sikit dlm 1/2 mangkuk. bila bahagian bawah dah masak sikit, lipat dalam 1 inc and terus lipat sampai hulung..
- pastikan bahagian atas tak masak sangat supaya nnt senang dia nak melekat time lipat tu..
- bila da sampai hujung, tuang yg telur yang selebihnye... pastikan ia bersambung..da separuh masak cam tadi, gulung lagi..
- kali ni biarkan dia sampai betul2 masak.. angkat..
- Biarkan sejuk and potong..
Selamat mencuba ye.. Nnt chik bg resepi yg lain pula.. <3
No comments:
Post a Comment