Monday 24 December 2012

Korean egg roll

Hello2... Hai u ols... Morning..
Hari ni teringin nak makan mknn korea lg la.. Jom try resepi ni..

Korean egg roll



Bahan-bahan:

  • telur
  • daun bawang (dicincang)
  • lobak (dicincang halus)
  • cili banggala (warna merah/hijau/kuning) - dicincang halus gak
  • garam
Cara pembuatan:
  1. Masukkan daun bawang, lobak ngan clili banggala ke dalam telur. 
  2. masuk kan garam sikit. Pastu kacau2, sehingga dia sebati
  3. panaskan kuali yg x melekat tu (non stick). kalo xde, u ols boleh guna kuali leper. tp kena letak minyak sikit la. takut melekat lak...
  4. tuangkan telur sikit dlm 1/2 mangkuk. bila bahagian bawah dah masak sikit, lipat dalam 1 inc and terus lipat sampai hulung..
  5. pastikan bahagian atas tak masak sangat supaya nnt senang dia nak melekat time lipat tu..
  6. bila da sampai hujung, tuang yg telur yang selebihnye... pastikan ia bersambung..da separuh masak cam tadi, gulung lagi.. 
  7. kali ni biarkan dia sampai betul2 masak.. angkat..
  8. Biarkan sejuk and potong..
Selamat mencuba ye.. Nnt chik bg resepi yg lain pula.. <3



No comments:

Post a Comment